keskiviikko 4. elokuuta 2010

Parempi viimetingassa kuin myöhässä...

Vihdoinkin sain alettua tekemään Petruskalle tarhavaippoja... (eka tarhapäivä oli tänään... toki kävimme vasta tutustumassa, ja todellinen rutiini alkaa vasta 16. päivä) Päätin tehdä vaipoista mahdollisimman helppoja kaikille osapuolille, eli AIO:ja toisin sanoen. Kuivumisen helpottamiseksi kuitenkin tein ulosvedettävän imun, joka on auki keskeltä, niin ettei tarvitse ihan tolkutonta aikaa kuivatella. Mutta katsotaan nyt miten tämä toimii, Alla on ensimmäinen koevaippa tämmöisellä versiolla, katsotaan tarvitseeko kaavaa vielä muokkailla.  (Nimilappukin on valmiina, niin ei mene sekaisin päiväkodissa muiden kanssa ;)


Vaipassa on päällä oravat Pul kangas, ja ihoa vasten ruskea coolmax. Tämä on tosi hyvä kangas sitä ajatellen, että ei juutu kakkatahrat kun ovat odottamassa kotiinpääsyä ja pesua. Toki meidän pk:ssa kyllä onneksi osataan huuhdella vaipat, ja vielä hyvin ;)

Vaippa on tarrallinen, koska olemme tykästyneet tarroihin mielummin kuin neppeihin. Poika on liian pyörivä ja nopealiikkeinen, että ehtisi neppejä kiinnittämään. Tarrat sen sijaan saa päälle vaikka seisten jos ei muuten ehdi mukaan. Tein vaippaan myös eteen kumpparin, mutta voi olla että jätän sen pois seuraavasta versiosta. Huomasin, että tässä mallissa sitä ei ehkä tarvitse olla. Takana on kuminauha koko  täyttöaukon ympäri, niin pysyy imut sisällä paremmin.


Vaipassa on lisäsäätötarra, vaikka ei me sitä todennäköisesti edes tarvita, mutta joskus jos menee jollekkin jatkokäyttöön, niin mahtuu pienemmällekkin käyttäjälle. Alla olevasta kuvasta näkyy, että tarranauha on edessä laineilla kuminauhan vuoksi, joten ei ole kovin kaunis, kuminauha toimii siis sivukiinnitteisessä vaipassa paremmin. Toisaalta tarrat ovat vielä uutudenjäykät, ja pehmenevät pesuissa, luvataan Applix tarranauharullassa ;)


Sisällä vaipassa on koko rungon tukikankaana Pul:n puolella bambufleece kangas (toimii myös siis imuna koko vaipan alueella), ja siihen kiinnitettynä on ulosvedettävä bambukollege imua, joka on kekeltä auki kuivumisen nopeuttamiseksi. Imu on kaksinkertainen, joten kiinteää imua on yhteensä 5 kerrosta. Lisäksi tein vaippaan bambufleecestä kokonaan irrallisen taitettavan lisäimun jos on tarvetta pidemmälle vaihtovälille. Taittoimu on myös kaksinkertainen, joten imua on kokonaisuudessaan silloin yhteensä 9 kerrosta lisäimun kanssa. Ei luulisi jäävän ihan heti vaille tarvittavaa imutehoa.


Tässä kuva pesulapusta ja myös imun kiinnityskohdasta.


Tässä kuva täyttöaukon suulta sisäpuolelta vaippaa, siinä näkyy myös koko vaipan rungossa oleva bambuinen imu/tukikangas.


Tässä pikkuherra sovittaa vaippaa, toki ei kyllä halunnut millään tulla kuvaan vapaaehtoisesti... Joten tässä muutama pikaotos vaippamaakarista ;)





PYLLISTYS ÄIDILLE! :D

8 kommenttia:

  1. Hieno vaippa!

    Pitäsköhän harkita kestoilua itsenkin.
    Elina

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaunis :)

    Suosittelen harkitsemaan :) Kukkaron Matti ja Luonnon Ystävä kiittävät ;), ja täältä löytyy myös tekijä jos niikseen on tarvetta :)

    VastaaPoista
  3. Onko tuo Petruska-merkki ommeltu kiinni? Onko se pitänyt vai falskaako? Jonkin verran nimittäin on kuulunut negatiivista palautetta "väärin" asennetuista merkeistä, minulla ei niistä kokemusta ole.

    VastaaPoista
  4. Kiinni on ommeltu, ja ei ainakaan vielä oo falskannut. Toivotaan ettei jatkossakaan. Ainaskaan ei ole ollut ongelmaa semmoisesta meillä aiemmin, mutta jos ilmenee, niin täytynee vaihtaa nimilappu sitten vaikka sinne siivekkeeseen. Siellä tuskin haittaa pisujen puolesta. En kyllä usko että tulee ongelmaa, ompelen kuitenkin sen taraanauhankin samalla neulalla kiinni Puliin, niin että en usko että se siihen merkkiin olennaisesti vaikuttaisi eri tavalla.

    VastaaPoista
  5. Totta, niinhän se tarrakin on kiinni ommeltu - toisaalta merkki on alempana.
    Mutta hyvä tietää, että toimivat. Minulla nimittäin välähti jo mielessä "Raivolla ja rakkaudella" -merkki. :D

    VastaaPoista
  6. :D Oi ihana :D !! Se sopis kyllä aiheelta mun moniin töihin myös ;) haha! Ei muuta kun tilaat vaan ja merkkiä kehiin :)

    Ohjeeksi joskus muinoin sain, että kun ompelee Pulia mahsollisimman pienellä ja terävällä neulalla niin ei ongelmia tule, ja pitää olla polyester lanka niin ei johda kosteutta ulos vaipasta.

    VastaaPoista
  7. Moikka!
    Minkä hintasia vaippoja sulla on?

    Riia

    VastaaPoista
  8. Moi Riia, riippuu millaisen vaipan haluat. Laita meiliä osoitteeseen ode1980@hotmail.com. tarvitsisin tietää haluatko sisävaipan, taskun Aion, tms. ja mitä kokoa :)

    -Outi

    VastaaPoista